جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۳:۰۷:۲۹
فرمانداری شهرستان آران و بیدگل

دریاچه نمک

دریاچه نمک یکی از جاذبه­‌های گردشگری طبیعی منحصر به فرد این شهرستان می­‌باشد که با وسعتی در حدود ۲۵۰۰ کیلومتر مربع بین استان­های اصفهان، سمنان و قم واقع گردیده است. شهر آران و بیدگل بهترین و آسانترین مسیر دسترسی و بهره ­برداری از دریاچه نمک می‌­باشد. این دریاچه از قدیم الایام جهت تأمین نمک طعام […]

دریاچه نمک یکی از جاذبه­‌های گردشگری طبیعی منحصر به فرد این شهرستان می­‌باشد که با وسعتی در حدود ۲۵۰۰ کیلومتر مربع بین استان­های اصفهان، سمنان و قم واقع گردیده است. شهر آران و بیدگل بهترین و آسانترین مسیر دسترسی و بهره ­برداری از دریاچه نمک می‌­باشد.

این دریاچه از قدیم الایام جهت تأمین نمک طعام (که بدون هیچگونه فرآوری خاصی به سهولت از سطح دریاچه برداشت می­‌شود) مورد بهره­‌برداری قرار می­‌گرفته است، وجود چند ضلعی­های لانه زنبوری که بصورت طبیعی و به سپیدی برف در دیوارهای آن تا ارتفاع ۲۰ سانتیمتری از کریستال­های نمک بوجود می­‌آید منظره‌ه­ای بس بدیع مجسم می­‌سازد و این دریاچه را به یکی از جاذبه‌­های شگفت‌­انگیز طبیعی مبدل ساخته است. در بعضی از سال­ها در اوایل پائیز، گروهی از فلامینگوهای مهاجر به این دریاچه مهاجرت می­‌کنند که مناظری وصف ناپذیر بوجود می ­آورند.

گزیدن این نام به دلیل شوری بسیار زیاد دریاچه‌است به گونه‌ای که در فصل تابستان قطعات نمک روی آن شناور می‌شود.

این دریاچه، با طول ۸۰ و پهنای ۳۰ کیلومتر، یک فرونشست زمین‌ساختی است که در ارتفاع حدود ۷۹۵ متر از سطح دریای آزاد تشکیل شده است.

وسعت این دریاچه در حدود ۲۵۰۰ کیلومتر مربع می‌باشد. این دریاچه شکلی شبیه به یک مثلث دارد که راس آن به سمت شمال است. طول قاعده این مثلث ۳۵ کیلومتر و ارتفاع آن ۳۸ کیلومتر می‌باشد.

زمین این دریاچه پوشیده از رسوبات نمک است که بر اثر انباشته شدن سیلابها و آبهای سطحی در طول قرنها پدید آمده‌است. عمق نمک این دریاچه بین ۵ تا ۵۴ متر متغیر است که توسط لایه‌های خاک رس از یکدیگر جدا شده‌اند.

با هر بار بارش و تبخیر آب در این دریاچه، نمکهای موجود کرت بندی‌های زیبایی به شکل پلی گن تشکیل می‌دهند که دیدن مناظر آن خالی از لطف نیست.

زمینهای اطراف این دریاچه بشدت باتلاقی می‌باشند که وسعت باتلاقها در منطقه غرب دریاچه به مراتب وسیعتر از مناطق دیگر آن است. از جمله مناطق باتلاقی این دریاچه می‌توان به حوض قیلوقه در شرق یا باتلاق دو کویری در منطقه جنوب شرقی دریاچه اشاره کرد.

دریاچه نمک در اکثر ماه‌های سال خشک و پوشیده از نمک است. در ماه‌های بارندگی ارتفاع آب این دریاچه در بعضی از مناطق به ۲ سانتی‌متر می‌رسد ولی پس از تابش خورشید به سرعت تبخیر می‌شود. رودهای مهمی که به این دریاچه وارد می‌شوند در سمت شمال و مغرب قرار دارند.

دریاچه نمک یکی از معادن بزرگ کشور محسوب می‌شود و در این معدن علاوه بر نمکی که از سطح دریاچه برداشت می‌شود، تاکنون ۳۲ میلیون تن منیزیا(یون منیزیم)، ۲۰۰ میلیون تن کلریدسدیم، ۵.۴  میلیون تن کلریدپتاسیم کشف شده‌است.

 

برچسب ها :
مطالب مشابه

انبار گز در روستایی با نام ابوزیدآباد از توابع شهرستان آران و بیدگل قرار دارد. با مساحت تقریبی ۱۰۰ متر مربع و زیربنای ۸۰ متر مربع، مصالح به‌کاررفته در بنا آجر و ختایی است. هرچند این بنا از آب‌انبارهای صحرایی به‌شمار می‌رود؛ اما استحکام بنای آن مثال‌زدنی است. قدمت این اثر تاریخی به دوره قاجار […]

۱۵ آذر ۱۴۰۱

یکی  از این آثار که هر بیننده‌ای را به تحسین وا می‌دارد مسجد امام علی (ع) است. قدمت این مسجد به دوران سلجوقی بازمی‌گردد. مسجد امام علی در ابتدای یکی از کوچه‌های قدیمی این شهر روبروی یک درخت کهنسال قرار دارد. با یک نگاه می‌توان فهمید که قدمت مسجد بسیار زیاد است. این مسجد شامل […]

۱۵ آذر ۱۴۰۱

آشنایی با شهر زیرزمینی نوش آباد | مخفیگاهی امن شهر زیرزمینی نوش آباد، نمونه‌ای منحصربه‌فرد از یک ساختار نظامی و دفاعی است که به عنوان بزرگترین شهر زیرزمینی جهان از آن یاد می‌شود. این شهر که با نام اویی نیز آن‌را می‌شناسند، مجموعه‌ای از اتاق‌ها، راهروها، چاه‌ها و کانال‌های متعدد است که مُقنی‌های ماهر، آن را […]

۱۵ آذر ۱۴۰۱

نوش‌ آباد نام شهری است در استان اصفهان که در شهرستان آران و بیدگل و ۱۴ کیلومتری شمال کاشان واقع شده ‌است. در منطقه نوش ‌آباد بیش از ۱۵۰ اثر تاریخی وجود دارد که نیمی از آن در داخل بافت و نیمی دیگر در کویر این شهر قرار دارد. شهر زیرزمینی نوش آباد و مسجد […]

۱۵ آذر ۱۴۰۱
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × سه =